Anina – Læs let serie

Da Aninas mor dør, er hun forpligtet til at overtage posten som alfedronning. Men hun vil ikke. Ligeså lidt som hun vil forholde sig til den tåge, der langsomt kvæler skoven og alle de hæsblæsende hændelser, der følger den. Millimeter for millimeter kvæles alt liv, og fra nord marcherer tusindvis, som bærer døden i sit kølvand. Men det er ikke altid, at man har et valg, og Anina må søge efter svar, der kan redde skoven. Måske har den gamle profeti noget at sige, og lige da alt synes allermest sort, får Anina hjælp fra uventet kant.

En læs let serie for læsere godt på vej. Lixtal 10.

Sådan så det ud, da jeg selv først forsøgte at tegne Anina. Puha! Selvom jeg da ikke er helt elendig til at tegne al ting, så var jeg slet ikke var i stand til at give Anina liv. Heldigvis for det.
For en dag så jeg barnet Rebekka tegne til en familiekomsammen. Og hun er dygtig! Jeg kunne straks se for mig, hvordan hun kunne skabe en levende karakter ud af Anina. Ideen om, at det er et barn, der tegner til børn er samtidig helt fortryllende. Og heldigvis var hun med på ideen.
Mange måneder og tegninger senere har hun nu illustreret bogen, og vi ser begge frem til forhåbentligt at glæde mange børn med historien og illustrationerne. Samt ikke mindst måske at påvirke flere børn til selv også at gribe blyanten og penslen.

Om illustratoren:

Rebecca Lund Hauch har tegnet hele sit liv, og det startede allerede i børnehaven med rigtige mennesker istedet for tændstikker. Nu går hun til tegning ved siden af folkeskolen. I 3. klasse blev hun fascineret af Japan og meget inspireret af manga, da det er en legende stilart. En anden inspirationskilde og interesse er at tegne natur og særligt træer. For hende har det at illustrere Anya været en spændende udfordring, fordi hun tegne efter nogle retningslinjer i historie og persongalleri.

Anina er nervøs. Idag skal hun krones som alfe-dronning. Hun har tunge ben og våde øjne. Hun kan næsten ikke se for tårer. Selv alfer lever ikke evigt, og hendes mor er lige død. Så nu skal Anina være stærk. Det grønne dronninge-bånd skinner om hendes røde hår. Men hun føler sig ikke parat. Og hvad med tågen? Den bliver værre hele tiden. Den nærmer sig, og kvæler alt liv i skoven. Alferne er bange. Urolige. Og nu er det hende, der skal gøre noget ved det. Men hun ved ikke hvad…

Se en lille film fra processen her:

Læs mere om tilblivelsen af Anina samt om andre bøger, få gode skriveråd og råd og digital branding på bloggen her